Sunnuntai 28.9.

Ruoka on mulle täällä tosi tärkeä asia. Se voi tuottaa suunnatonta inhoa tai suunnatonta iloa. Se on asia, jota ikävöin joka päivä. Sitä on usein vähän ja harvoin. Se on usein tulista tai tylsää. Se on usein riisiä.

Mutta kun se on kohdillaan, se antaa puitteet mahtavalle päivälle. Siksi jaan nyt teidän kanssa lauantain täydellisen ruokapäiväni.

Nukuttiin pitkään ja syötiin leppoisa aamiainen. Kananmunavoileipiä, pähkinämuromysliä baananin ja maidon kanssa. Ja tietysti kaakaota, eli miloa. Mahat kylläisinä oli hyvä suuntaa viettämään päivää Kumasin keskustorille.

Herkkuaamupala
3-4 tunnin kiertelyn jälkeen (nähtiin silti vain murto-osa torista, se on niin iso!) laukut täynnä värikkäitä kankaita suunnattiin takaisin kämpille seurana myös Fabienne ja Martina. Torilta ja kotimatkalta mukaan tarttui illallisaineksia. Koulun opettaja valmistaa meille joka päivä illallista, mutta ruoka riittää hädin tuskin meille kolmelle, joten päätettiin kokkaa omia herkkuja, jotta me kaikki 5 saisimme syötävää.

Victoria valmisti meille riisiä ja kasviskalakastiketta. Itse paistoimme keittobanaaneja ja kylkeen ostimme purkkipapuja. Jaoimme kaikki ruoat keskenämme ja ruokaa oli enemmän kuin riittävästi.

Ann-Sofie paistaa plantaaneja
Herkkuillallinen
Jälkkäriksi valmistettiin hedelmäsalaatti. Sekaan mahtui banaaneja, appelsiineja, mandariineja, iso papaija ja iso ananas. Täytyy kyllä todeta, että aidosti tuoreista hedelmistä tehty salaatti on ihan eri asia, kun keskon keskusvarastossa kypsyneistä hedelmistä valmistettu salaatti.

Herkkujälkkäri
Illalla vielä tehtiin Martinan kanssa sangriaa. Appelsiinit ja limet maistuivat ihanan makeilta ja raikkailta. Täydellinen päätös tälle kulinaristiselle päivälle!


Herkkusangria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti