Tarinoita rannikolta, Luku 5

Luku 5 - Eli kuinka löysin onnen

Beyinin järkyttävien kokemuksien jälkeen oli vähintäänkin kohtuullista, että seuraava kohteemme osoittautui paratiisiksi.

Cape 3 Points on Ghanan eteläisin piste. Sen välittömässä läheisyydessä sijaitsee Escape 3 Points ekomajatalo. Yksinkertaisemmin kutsuttuna: paratiisi.

Escape 3 Points koostuu useasta keskelle viidakko rakennetusta bambumökistä ja yksityisestä täydellisestä hiekkarannasta. Mutta olen nähnyt Ghanassa upeita rantoja ennenkin. Olen nukkunut bambumökeissä ja ladannut puhelimeni aurinkoenergialla. Silti tämä paikka oli jotain aivan sanoinkuvaamattoman täydellistä.

Paikka oli keskellä sademetsää. Niinpä kaikki asukkaat söivät aina majatalon omassa ravintolassa. Ulkoilmaravintolassa oli suuret pöydät, joidenka ääreen toisilleen tuntemattomat asukkaat kerääntyivät syömään, pelaamaan korttia ja kertomaan matkustustarinoitaan. Paikassa oli aivan omanlaisensa yhteisöllisyys.

Kännykät eivät toimineet ja internet oli turha haave. Sen sijaan paikan jamaicalaishenkisessä baarissa oli valtava kirjasto, josta sai ottaa kirjan jos jätti tilalle toisen. Makasin rannalla, uin kirkkaassa meressä, rohmusin hömppäkirjallisuutta ja tutustuin lukemattomiin uusiin ihmisiin eri puolilta maailmaa.

En voi sanoa olleeni koskaan niin onnellinen missään muussa paikassa.

Vietimme Escapessa joulua. Jouluaattona juhlimme aamuyöhön asti ravaten rannalle pystyten muovikuusen ja baarin väliä. Maistoimme erimakuisia shotteja paikallisesta puusta valmistetun akpeteshie-alkoholin muodossa. Valkosipuli oli aika erikoinen. Rannalla meitä valaisi niemen kärjessä oleva majakka, tähdet ja tulikärpäset.

Joulupäivän on Ghanan varsinainen joulu, joten kyseisenä iltana ravintolassa oli jouluillallinen. Keräännyimme siis kaikki pitkien pöytien ääreen nauttimaan herkullisista merenelävistä ja miellyttävästä seurasta. Illalla sytytimme rannalle kokon ja rantabaari tanssilattioineen aukesi lyhentämään ravaamistamme.

En voi edes sanoin kuvailla tuota paikkaa. Sen henki pitää kokea itse. Siihen rakastuu. Niinpä jäimme paikkaan vielä yhdeksi ylimääräiseksi yöksi. Sängystäni näkyi meri.

Rinkkojen kanssa löydettiin meidän kaksikerroksinen mökki

Ann-Sophie rantakävelyllä

Yksi joulun kolmesta pöydästä

Majatalon omistaja oli myös aika haka baarimikko!

Palavia shotteja

Hengailua yöllä rannalla

Jouluaterialla mm. mustekalaa ja kaneliriisiä

Tanssimista kokon ympärillä

Joulupäivänä käytiin kans ihailemassa maisemia majakasta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti