Joulukalenteri luukku 5


Kuka:
Kämppikseni Maiju

Ikä: 19

Mistä kotoisin:
Tuusulasta

Mitä teit ennen Ghanaa?
Valmistuin keväällä lukiosta. Kirjoitin mm. ranskan ja terveystiedon. Sen jälkeen nautin Suomen kesästä perheen ja kavereiden kanssa. Harrastin Suomessa tennistä ja kävin erilaisissa jumpissa.

Miksi halusit lähteä vapaaehtoiseksi Ghanaan?
Kaikki lähti siitä, kun pienenä näin lasten tietokirjassa lapsen afrikkalaisesta pikkulapsesta pömppömahalla. Päätin silloin, että haluan joskus mennä tonne auttamaan. Ajatus siis muhi mielessä kasvaessani. Vanhempana kiinnostus Afrikan kulttuuria kohtaan kasvoi. Tiesin, että haluan pitää välivuoden, ja että haluan tehdä silloin jotain hyödyllistä ja erilaista. Niinpä päätin hakea vapaaehtoiseksi Ghanaan. Ghana maana valikoitui turvallisuutensa perusteella.

Miten olet viihtynyt Ghanassa?
Tosi hyvin. Nautin työstä lasten kanssa. Välillä on ehkä rankkaa, mutta silti hyvät hetket lasten kanssa palkitsevat. Varsinkin koulun jälkeen tykkään leikkiä pihalla lasten kanssa. On kiva antaa lapsille ilon aihetta, mutta myös saada itse iloa lasten ilosta. Tulen aina lasten seurassa hyvälle tuulelle. Aika lentää niin nopeasti. Tuntuu, etten olisi valmis vielä lähtemään helmikuussa takaisin Suomeen.

Mitä aiot tehdä Ghanan jälkeen?
Toivottavasti pääsen opiskelemaan jotakin johonkin. En ole vielä tosin varma mitä. Tällä hetkellä kiinnostaa esim. Afrikan tutkimus tai luokanopettajan koulutus. Pian pitäisi jo päättää, mutta aihe vähän ahdistaa. Mutta nyt mä nautin Ghanasta!

1 kommentti: