Joulukalenteri luukku 18

Ghanalainen kananmunakastike (viidelle)

Ainekset:
Öljyä
3 Punasipulia
7 Tomaattia
2 Vihreää paprikaa
1tl Chilipulveria
2 Katkarapuliemikuutiota
1 Tölkillinen makrilleja tomaattimurskassa
7 Kananmunaa

Laita kattilaan öljyä. Niinkun ihan helvetisti öljyä. Porukka käyttää täällä usein palmuöljyä, koska se on paikallista. Mutta ravitsemustieteilijän tyttärenä en voi neuvoa teitä niin tekemään. Käyttäkää mielummin vaikka oliiviöljyä ja teidän sydän kiittää. Kyllä täälläkin varmaa käytettäis ellei se oli noin 10x kalliimpaa.

Leikkaa sipulit keskisuuriksi paloiksi ja lisää öljyyn. Anna niiden uida öljyssä n. 2-3 minuuttia ennen seuraavien aineksien lisäämistä.

Lisää vähintään teelusikallinen vahvaa chilijauhetta. Täällä jauhe jauhetaan oikeesti chilistä, joten suomalaista saa varmaan lotrata reippaalla kädellä saman maun saamiseksi.

Poista tomaateista pilkkoessa siemenet. Lisää tomaatit sekaan ja anna niiden muhia noin kymmenen minuuttia muodostaen kastikkeen tomaattipohjan.

Heitä vielä sekaan paprikat.

Sekoita kananmunien valkuaiset ja keltuaiset haarukalla samaan tapaan kuin omelettia tehdessä. Kaada seos kapeana viiruna ympäri kastikkeen pintaa. Älä sekoita enää kastiketta vaan anna kananmunien kypsyä kastikkeeseen paloiksi.

Kun kananmunat näkyvät valkoisina paloina lisää sekaan vielä katkarapuliemikuutiot ja makrillit ja pyöräyttele kiehuvaa kastiketta kevyesti.

Voila! Sinulla on maukas ja proteiinirikas kastike!

Tyypillisesti kananmunakastike tarjoillaan valkoisen riisin, keitetyn jamssin tai keitetyt keittobanaanin kyljessä. Jos haluat aidon Ghana-kokemuksen niin laita lautaselle ihan törkeästi riisiä ja kastiketta vaivainen nokare. Nauti!

Aineksia

Sipulit uimassa

Kaikki kasvikset kasassa

Kananmunan näkee kastikkeessa

Victoria valmistaa meille illallisen joka päivä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti